Cum să îți ingrijești în mod corespunzător pensulele?

Întru-cât am primit nenumărate mesaje pe această temă a îngrijirii și curățării pensulelor, am zis să acord o mai mare atenție subiectului și să scriu un articol despre aceasta.

Dacă ești curioasă să înveţi cum se curăţă pensulele de machiaj corect, dar și cum să le îngrijești, respectă câțiva pași care pe lângă că îți va proteja fața, va prelungi și durata de viață a pensulelor. 

Dacă am învățat ceva în toți acești ani de când mă folosesc de produsele și ustensilele de make-up, este că spălarea excesivă cu apă și diverse produse de curățare duce la deteriorarea mai rapidă a pensulelor de orice fel (din fir natural sau sintetic) prin căderea firelor întru-cât acestea sunt lipite, dar poate duce totodată și la tocirea și înăsprirea firelor.
Bine, treaba asta nu înseamnă că de acum nu le mai spălăm, ideal ar fi să le spălăm măcar odată la o săptămână-două în cazul în care le folosim doar pentru uz propriu (excepție fac make-up artistii, bineînțeles, care ar trebui sa le spele zilnic, să le dezinfecteze de la o clientă la alta).

Păi și cum ne curățam zilic pensulele ca să nu se depună praful și bacterii pe ele și touși să nu deteriorăm firul și stabilitatea acestuia?

Ei bine, în primul rând ar fi bine să tratăm cauza și nu efectul, adică să depozităm corespunzător pensulele. Deși majoritatea persoanelor le țin în borcane sau în acele ghivece albe de la IKEA (pe care le am și eu) acestea ar putea fi înlocuite cu ușurință de niște recipiente transparente, cu capac ce ajută la protejarea de praf. O metodă eficientă de a preveni depunerile nedorite.

În cazul în care nu vrei să faci acest lucru, din diverse considerente, ai putea apela la spray-urile dezinfectate de la nenumarate branduri (NYX, L’Oreal, Rimmel) ce pot fi utilizate zilnic împreună cu un servețel de care să tamponați pensula pentru a lua excesul de praf și produs.

Însă, cu toate acestea, este bine de știut cum să spălăm în mod corespunzător pensulele pentru a nu le deteriora, la urma, urmei curățarea în profunzime a acestora odată la câteva zile este absolut necesară pentru sănătatea feței noastre, dar și a pensulei deoarece pot exista depuneri de produs la baza perilor.

Iată care sunt cei 4 pași simpli pe care trebuie să îi urmați pentru a curăţa pensulele de machiaj într-un mod corect, gentil și cât mai eficient:

1. Umezește pensulele

Pensulele trebuie trecute printr-un jet ușor de apă călduţă sau pot fi scufundate într-un bol cu apă, ţinându-le cu perii în jos şi evitând să uzi baza perilor unde sunt prinse firele. Altfel, există riscul ca în timp lipiciul care le susţine să se deterioreze lucru ce va duce la pierderea firelor.

2. Curăţă gentil periii

Odată ce pensulele sunt umezite, poţi începe spălarea acestora. Există pe piață produse speciale în formă solidă, lichidă sau gel ce pot fi utilizate în scopul curățării pensulelor.
Deși există aceste produse, majoritatea persoanelor pe care le cunosc folosesc fie săpun de mâni Protex, fie şampon delicat, fie o combinație de săpun cu detergent de vase.

Nu trebuie cantități mari, o picătură este deajuns pe fiecare pensulă.
Masează pensula în palmă sau de un brushegg (pe care puteți să îl găsiți în orice drugstore) până se formează spumă.

Iar aici vine partea interesantă și foarte importantă pe care am aflat-o și eu recent, și anume că dacă deții o pensulă cu peri filați și rotunjită ca cele de aplicare a fondului de ten sau pudră, trebuie să efectuați mișcări circulare, iar în cazul pensulelor în unghi acestea trebuie curățate cu mișcări de la dreapta la sânga respectând forma acesteia.

3. Clătește pensulele

Ţinând pensulele cu perii îndreptăţi în jos, clăteşte-le cu apă călduţă până nu mai rămâne urmă de spumă sau alte reziduri.

4. Usucă pensulele

După clătire, elimină excesul de apă din pensule folosindu-te de un prosop curat, pe care îl foloseşti numai pentru această activitate sau de niște servețele. Este important să le tapotezi gentil, pentru a nu afecta pensula.

După ce ai eliminat excesul de apă, aranjează firele pensulelor în forma iniţială, folosindu-ţi degetele.

Odată aranjate, ideal ar fi să le pui într-un suport especial pentru uscare, cu perii în jos, însă ai putea și să le pui pe un prosop curat şi uscat în poziție orizontală.

Apoi lăsăle câteva ore, până când sunt uscate complet și gata de reutilizare.

Sper că v-au fost de ajutor aceste informații, aștept părerile și sugestiile voastre în comentarii.

With love,

G.B ❤

Info source: One.ro

Photo source: Pinteres.com

https://helloglow.com


30 de gânduri despre “Cum să îți ingrijești în mod corespunzător pensulele?

  1. Tema aceasta a curatarii pensulelor este mereu de actualitate, un recipient acoperit pare o solutie foarte buna, din pacate eu am recipientul ala de la Ikea 😦 trebuie sa imi caut si eu unul acoperit

    Apreciat de 1 persoană

  2. Este foarte important să curăţăm pensulele cât mai des. Riscurile sunt prea mari dacă nu o facem. Procedura pare una destul de uşoară, mereu mă gândeam că nu o să revină la forma iniţială sau că nu voi putea să le refolosesc după curăţare. Mulţumesc că ai împărtăşit cu noi aceşti pasi simpli!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s